Во соопштението се вели дека автопатот од Ерусалим до Тел Авив е затворен долж железничката линија што ги поврзува двата најголеми града во Израел.

Пожарникарите се на терен и го гаснат пожарот.

Сè уште нема податоци за причините за пожарот што се шири во шумата недалеку од населените места надвор од Ерусалим.