Потпретседателот на ДУИ и поранешен градоначалник на Чаир, Изет Меџити, при гостување во ТВ 24 открива што му се случи на СДСМ во првиот круг на локалните избори.

Меџити во своето излагање вели дека внатре во СДСМ самите треба сериозно да размислат и да побараат дијагноза за тоа што им се случи, но притоа истакна дека народот никогаш не греши.