Експедиција составена од 22 членови успешно го освои еден од осумтте највисоки врвови во светот, врвот Манаслу во Непал, кој е дел од планинскиот ланец на Хималаите. Член на оваа експедиција е и Македонецот, Сашко Кедев.

Оваа вест, како главна вест пред малку беше објавена на најпознатиот светски сајт специјализиран за планирање и алпинизам, ExplorersWeb. Во списокот кој беше објавен од овој портал се наоѓа и името на нашиот алпинист Кадев.