На социјалната мрежа „Фејсбук“, планинари од ПК Македон од Скопје е објавија снимка во која мечка во близина над селото Побожје.

Мечката била забележана кај областа „Две реки“, а планинарите од автомобил ја снимале како мирно шета по патот.