Во поле во мексиканскиот град Санта Марија Закатепек се појавила голема дупка во земјата со дијаметар од околу 60 метри и се заканува дека ќе „проголта“ куќа која се наоѓа во непосредна близина.

Гувернерот на мексиканската сојузна држава Пуебла, Мигел Барбоса Хуерта, на прес-конференција истакнал дека дупката првпат се појавила во саботата и била длабока околу 20 метри.

Тој додал дека семејството кое што живеело во куќата во близина на дупката е евакуирано и дека досега нема повредени.