Момировски откри дека пред скоро време на полицијата и било украдено полициско возило, но за тоа јавноста не била известена преку официјалниот билтен.

Вечерва во 22:30 на ТВ Алфа гостин во емисијата на Момировски и Милосављевиќ е лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски, кој ќе говори за случајот Мафија но и за економската програма на ВМРО-ДПМНЕ и за последните рејтинзи на партијата.