Веќе шести ден откако започна изборната кампања, а политичарите секојдневно се на средби со граѓаните.

При таквите средби, конкретно при посетата на Делчево, лидерот на СДСМ Зоран Заев кажа нов гаф. Среде бел ден тој својот говор го започна со зборовите „Добро вечер драги мои сограѓани“, по што се слушнаа овации од собраните на митингот, но премиерот не го увиде тоа и продолжи со својот говор.

Повеќе може да погледнете од видеото во продолжение.