Народниот протестен марш против понижувачкиот француски предлог за Македонија кој започна пред Владата, а потоа продолжи пред Министерството за надворешни работи, стигна до Собранието.

Граѓаните и денеска масовно се спротивставуваат на понижувачкиот предлог за Македонија со кој се прифаќаат сите бугарските услови.

Веќе неколку дена голем број граѓани протестираат искажувајќи дека се против францускиот предлог.