Гостин во Радио Лидер беше адвокатот Јанаки Митровски, кој заедно со адвокатите Пешевски и Тимовски до пратеничките групи во собранието поднесе предлог закон со кој ќе се ослободат осудените за 27-ми април.

Со Митровски разговаравме и за однесувањето на бугарскиот европратеник Ангел Џамбаски и кривичните настани поврзани со бугарските култрни клубови во земјава.