Поткуп вечерва се случува во Битола. Како што се гледа од видеото кое се појави на социјалните мрежи се гледа како брат на еден од советниците на СДСМ во општината Битола се префрла преку ограда во ЈП Комуналец во Битола, а потоа товари црни вреќи во возилото.

Нема информации што точно се пренесува во црните вреќи.