Навивачите и бројни обожавателки и понатаму бараат фотогафија или автограм од него. Една девојка, побара Роналдињо да ѝ се потпише на необично место.

Девојка во куса маица, без брусхалтер побара автограм од фудбалерот, преку градите, а тој не одби.