Во здравствена установа во Куманово денеска против Ковид-19 се вакцинираше претседателот на државата, Стево Пендаровски.

После вакцинацијата Пендаровски изјави дека решил да се вакцинира во друг град во Македонија за да ги разбие шпекулациите и дезинформациите дека едни вакцини се давале во Скопје, а други вакцини се давале низ другите градови.

„Јас сакам, на 8.06 кога треба да ја примам втората доза, истата да ја примам во некоја трета општина, мислам дека тоа е добро за да им покажеме на луѓето дека сите вакцини што доаѓаат во земјава се проверени, сите тие се ефикасни и не треба да имаат никаков сомнеж. Треба што побрзо да го направат тој чин затоа што е добро што побрзо да се вратиме во нормала и во приватните животи и во она што е професија“, рече меѓу другото во изјавата по вакцинирањето претседателот Пендаровски.