Кратко невреме го зафати главниот град на Македонија, при што беше создадена материјална штета на неколку локации.

На социјалните мрежи се појави видео за кое се тврди дека е снимено во населбата Аеродром, а може да се забележи како силниот ветар откорна дел од кровот на една зграда.

Невремето ги зафати и останатите скопски населби.