Во разговор за Радио Лидер, Богдановски открива зошто си оди од пратеничката позиција, но и дека тоа не е поради ситуацијата во ДОМ.

Инаку Богдановски е еден од двајцата пратеници кои заразени од вирусот Кивид 19 во скафандери дојдоа во собранието за да гласаат закони.