Тој користел специфичен параглајдер со мотор, со кој успеал да слета на теренот, но не начин на кој посакуваше да го направи тоа.

Германските медиуми јавуваат дека параглајдерот се заплеткал во дел од каблите од подвижните камери и со својот пад можеше да ја загрози безбедноста на дел од гледачите или актерите на теренот.

„АРД“ објави дека повреден бил и еден техничар за осветлување ангажиран на стадионот, па за него морала да интервенира и лекарска екипа.