„Надвор, надвор, надвор. Ајде, Раус, марширај. „Добитокот надвор“, извикува човекот, додека мигрантите излегуваа од автобусот еден по еден во колона.

Тие залудно прашуваат „што направиле“, но наместо одговор, добиваат уште пострашна порака.

М70 и куршум во главата. Сите треба да ве убијат. Ќе научиш српски само кога ќе те застрелам во таа црна глава. Јас и служев на оваа земја, дадов заклетва. Да имав оружје сега, ќе ве убиев, продолжува патникот, кој во меѓувреме доби поддршка од возачот дека е во право.