Градоначалникот на Кисела Вода, Филип Темелковски изјави дека не постои опасност од пожарот кој настана во фабриката охис.

Пожарот е локализиран, најголем дел од хемикалиите се отстранети од поголеми размени , опсности за жителите на Кисела вода нема. Се реагираше навреме и среќна околност е што навремено реагираа противпожарната единица  Скопје, а исто така и дека  депонијата со линданот е на длабочина каде што не коже да допре огинот, вели Темековски .