Од Центарот за  управување со кризи (ЦУК) извести дека на нивниот телефонски број 112 е добена пријава за пожар во поранешната фабрика „ОХИС“.

Според информациите на ЦУК опожарен бил оџак и дрвна маса во еден од објектите, а гасењето на пожарот од страна на Бригадата за противпожарна заштита на град Скопје бил во завршна фаза.

-Нема информации за горење на какви било опасни материи. Вeднаш откако ќе биде изгаснат ќе имаме повеќе информации о колу пожарот-соопштија од ЦУК.