Веднаш по доаѓањето на Аргентинецот, запрен беше сообраќајот во голем дел од Париз, а полиција и специјалци има речиси на секој чекор. Автомобилот со кој патуваше Меси возеше со полициска придружба, како да станува збор за некој голем државник.

Уште поголема возбуда се очекува во текот на утрешниот ден кога најверојатно ќе се одржи официјалната промоција.