Објавена e во 1983 година на ЕмТиВи, видеото е во режија на Стив Барон во кое Џексон танцува на тротоарот по кој шета, годинава има просечно по околу 600.000 прегледи на ден.

Од музичарите од осумдесеттите, само „Ганс енд Роузис“ со песната „Sweet Child O’Mine “од 1988 година и групата А-Ха од 1984 година со „Take On Me“ ја поминаа границата од 1 милијарда прегледи.

Песната „Били Џин“, напишана од Џексон и продуцирана од славниот Квинси Џонс, освои две Греми награди.