Аман Дуле не го брани Шилегов, штотуку призна кривично дело.

Директорот на Водовод и канализација Скопје, Весковски призна кривично дело според член 353 од Кривичен законик.

Во самиот демант на Весковски се гледа и докажува дека аукцијата и јавната набавка е направена на 01 октомври 2020, а реконструкцијата на улицата Варшавска е започната на 14 јули и завршува на 20 август 2020.