И додека Филипче добива награда од Шилегов, во Чаир почина 26 годишна родилка при породување, додека во Битола 18 годишна девојка притоа не се познати детално причините.

Пред само некој месец на истиот тој Филипче живи му изгореа 14 луѓе.