– По остварената средба на господинот Зоран Заев со канцеларката на Германија госпоѓата Ангела Меркел во Република Албанија, го молиме господинот Зоран Заев да објасни до каде е датумот за преговори на Македонија со Европската Унија кој толку многу го ветуваше?,рашува ВМРО-ДПМНЕ.

Инаку, на денешната средба во Тирана, Заев и Меркел се согласиле дека интеграцијата на Македонија и регионот во ЕУ не смее да продолжи да се одложува.