Граѓаните во БиХ не покажаа интерес да се вакцинираат во битката со пандемијата наметната од коронмавирусот, па поради досега им истече рокот на упитреба на повеќе од половина милион вакцини.

Во оваа земја во моментот повеќе од 600.000 вакцини против корона чекаат да бидат уништени, а најголем број од нив се од производителот „АстраЗенека“.