Таа била вакцинирана со вакцина на производителот Модерна.

Ова е прв случај на бебе кое стекнало антитела откако мајката била подложена на имунизација во текот на бременоста.

Се претпоставува дека антителата се пренесени преку папочната врвца, а бидејќи се работи за прв ваков случај, примерок од истата ќе биде дополнително анализиран, за да може претпоставката да се потврди или отфрли.