Покрај членовите на Советот за безбедност, на покана на Пендаровски на седницата присуствува и министерот за здравство, Венко Филипче.

– Започна 12-тата седница на Советот за безбедност на која е присутен и министерот за здравство Венко Филипче. Разговараме за состојбата со пандемијата на Конвид-19 на територија на целата земја, за мерките и активностите на надлежните институции, напиша претседателот Пандаровски на „Фејсбук“.