Граѓаните ќе можат да слушнат за придобивките од волонтирањето, неговата важност, а младите да се запознаат со програмата „Ерасмус+“ и со можностите што Волонтерски Центар Скопје ги нуди за нивен личен развој што придонесува за јакнење на општеството во целина.

Од Волонтерскиот центар информираат дека ќе биде спроведена и акција за чистење на реонот Расадник, кое важи за едно од најголемите зелени површини во градот.

На неделната акција присутни ќе бидат директорот на Волонтерски центар Скопје, Никола Станкоски и градоначалникот на Општина Кисела Вода, Орце Ѓорѓиевски.