– Јавното здравство е достапно за сите. Болен од коронавирус не плаќа ништо во јавното здравство. Ништо повеќе нема во приватното здравство што има во јавното. Сè што не може да се најде како лек или лекарска интервенција државата плаќа во приватното здравство или надвор од државата и ова важи за сите граѓани – рече Заев.

Тој во обраќањето побара да не се напаѓаат неосновано здравствените експерти или да се упатуваат закани кон министерот за здравство и претставници на Владата бидејќи тоа се закани.

– Нема повисок приоритет од здравјето на луѓето и никој нема да нè спречи да го штитиме здравјето на граѓаните – порача премиерот.