-Не ѝ верувам на Русковска дека Рашковски ја злоупотребил функцијата, вели Заев во разговор за „Фокус“.

Заев во разговорот потенцира и дека досега не направил никаква штета на државните и на националните интереси. -Не само што ги имам сочувано, туку и доафирмирано и потврдено, тврди премиерот.

Тој во разговор за „Фокус“ зборува и за очекувањата во јуни, внатрепартиските односи, актуелните афери, локалните избори…