Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за државјанството на Република Македонија, денеска е на дневен ред на седница на Комисијата за одбрана и безбедност.

Поднесител на овој предлог по скратена постапка е Коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива.