– Еден од нашите припадници на Армијата подполковник кој учествува во европската мировната мисија во Централноафриканската Република минатата недела доби позитивен тест на ковид 19 и бидејќи состојбата од страна на медицинските експерти не беше согледана како целосно под контрола по нивна препорака тој со медицинска евакуација ќе биде донесе вечерва во Скопје, истакна Шекеринска.