– Со брза акција, шестмина ерменски војници беа опколени и заробени, се наведува во соопштението.

Ситуацијата на ерменско-азербејџанската граница е тензична откако Ерменија го обвини Азербејџан на 12 мај за испраќање трупи преку границата.

Азербејџан вчера ја обвини Ерменија за прекуграничен напад врз нејзините сили помеѓу 24 и 26 мај.