– Засилената акциска контрола е спроведена во периодот 08:00 до 11:00 часот на подрачјето на СВР Куманово за санкционирање на возила со кои се врши јавен превоз на патници и при тоа биле контролирани 18 возила, а биле утврдени четири неправилности кои соодветно се санкционирани. Од нив две за неисправни светлосно-сигнални уреди и две за недостатоци на опрема, информираа од СВР Куманово.

Оттаму најавија дека ќе продолжат контролите и ги повикаа учесниците во сообраќајот на доследно почитување на правилата и прописите за сигурни и безбедни патишта.