За потребите на ВМРО ДПМНЕ, ИПСОС направи теренска анкета на репрезентативен примерок од 1002 испитаници. Анкетата е спроведена во период од 17.09.2021 до 06.10.2021, информираат од партијата.

На прашањето доколку се одржат предвремени парламентарни избори на кои би се кандидирале партии, а не коалиции за кого би гласале? (На цела популација)

1. ВМРО-ДПМНЕ 22%

2. СДСМ 16%

3. ДУИ 7%

4. Левица 6%

5. Алијанса на Албанците 5%

6. Беса на Касами 1%

7. ДПА 1%

8. Алтернатива 1%

9. Друго 1%

10. Неодлучни 14%

11. Одбивам да одговорам 16%

12. Не би сакал/а да гласам 10%