– ДКСК информира дека оставката на поранешниот генерален секретар на Владата не влијае на работата по споменатите предмети. Постапувањето ќе продолжи согласно надлежностите и процедурите на ДКСК. – велат од Антикорупциска.

Освен набавката на софтверот, Антикорупциска под лупа го стави и имотот на Рашковски.