– Искрено и за мене беше големо изненадување. Претходно, не сум чувствувал притисоци и закани. Вообичаено кога ги носиме одлуките, дел од одлуките завршуваат на суд и ние таму ги решаваме работите. Ова е пристап онака како што некој решил да го прави и тоа е тоа, вели Бислимоски.

Тој додава и дека не се плаши воопшто и дека ќе продолжи со работата како и до сега.

– Сакам да истакнам дека не се плашам, дека ќе продолжам да работам како и до сега и она што ми е многу важно сакам да им се заблагодарам не само на пријателите што ми се јавуваат туку на обични луѓе коишто ме сретнаа овие два дена и ми дадоа поддршка да продолжам да работам како и до сега. И тоа е единствениот пат, кажа Бислимоски.

Бислимоски вели дека немал никакви претходни закани од компанијата „У Повер“.

– Никакви претходни закани не сум имал од таа компанија. Таа компанија коректно си работеше на пазарот. Во одреден период го зголемуваше своето портфолио на потрошувачи и тоа е тоа. Значи, такви закани до сега не сум имал, додава Бислимоски.

Вели дека до сега заканикон него најчесто биле упатувани преку Фејсбук, но не им обрнувал внимание.

– Закани имаше по носењето на одлуката за намалување на цената на парното, добив закана „куршум за тебе“. Пријавена е таа, по фејсбук беше тоа и од прилика тоа било тоа. Немало некои закани, а и не сум ни обрнувал внимание и понатаму уште помалку ќе им обрнувам внимание, рече Бислимоски.