Бојан Јовановски на денешното рочиште ја запраша директорката на македонската авторска агенција дали странските имаат право да располагаат со парите доколку уредно е платен персоналниот данок.

На тоа Нина Даскалова Страрделова одговори дека тоа се нивни пари и можат да прават што сакаат.

Ние не навлегуваме дали е остварен деловен однос меѓу странките. Ние не сме странка во спорот. не навлегуваме во одредбите од нивниот договор освен во испатата. Не се сомневаме ни дали парите се нелагални. Штом странките го потпишале договорот значи се согласни – објасни Старделова.