Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, без електрична енергија ќе останат следните корисници:

на ден 12.05.2021 година ( среда ) :
• од 08:45 до 11:00 часот, корисниците од дел од ул. Ботун и бул. Партизански одреди бр. 169 и бр. 173 и околните објекти. ( Општина Карпош )
• од 09:00 до 12:00 часот, корисниците од објектите во околината на спортскиот аеродром Стенковец. ( Општина Бутел )
• од 12:00 до 14:30 часот, корисниците од дел од ул. Мраморец и ул. Белишка. ( Општина Ѓорче Петров )

на ден 13.05.2021 година ( четврток ) :
• од 07:30 до 15:00 часот, корисниците од дел од ул. Никола Мартиновски поточно дуќаните во склоп на Скопски Пазар к и неговата околина, како и мал дел од ул.Војдан Чернодрински. ( Општина Чаир )