Во последните 24 часа порасна за 2,32 проценти, а во 10,37 часот по наше време, достигна 62.678 долари.

Цената на биткоинот скокна дури 809,45 проценти во последната година и 446,11 проценти во последните шест месеци.

Она што многумина ги интересира е тоа зошто оваа валута нагло расте. Тоа иако се должи на повеќе фактори, сепак последниот раст се базира на PayPal овозможи плаќање со Биткоин. Компании како Тесла веќе од пред неколку недели дозволија плаќање со Биткоин, а многу компании моментално ја разгледуваат оваа можност.

Неговата пазарна капитализација ја надмина бројката од 1,17 трилиони долари.