Станува збор за лице осомничено за криумчарење на мигранти и кое од притвор било спроведено до судот.

Затворската полиција и екипи од МВР во моментов трагаат по лицето, за кое велат дека имаат сознанија за неговата локација.

Наскоро се очекува негово приведување, додаваат од Министерството за правда.