Едно од одземените возила е и поради бучавост.

– Главна цел на овие активности е навреме да се откријат и од сообраќај да се отстранат подолго време нерегистрираните возила, чија техничка исправност не била проверена и кои можат да ја загрозат сопствената и безбедноста на другите учесници во сообраќајот. Сопствениците ќе треба да ги регистрираат возилата или да не ги користат во сообраќај, вели Марјан Јосифоски, портпарол на СВР Тетово.

На сите сопственици-прекршители изготвени им се соодветни поднесоци и ќе се соочат со законски предвидените глоби, кои за овој вид прекршок изнесуваат 500 евра во денарска противвредност.