Игор Дурловски на својот фејсбук профил ја сподели фотографијата на која ќеркичката на еден од уставобранителите држи натпис: Слобода за тато!

 

Слобода!

Posted by Igor Durlovski on Sunday, April 25, 2021

За влезот во Собранието, судечкиот совет предводен од судијката Добрила Кацарска пресуди вкупно 211 години затвор за обвинетите во овој случај. Апелација подоцна ги намали казните, но за само една и две години.

Игор Дурловски беше единствен ослободен од вината, тој даде поддршка за денешниот протест, а ќе започне со негова  изведба на македонската химна