– Кривичните се прашање на дневна политика, неосновани, посочи Џафери.

На прашањето на новинарот за двете кривични пријави поднесени од попозицијата поради пратениците кои позитивни на ковид влегоа во собранието и го загрозија здравјето на другите пратеници, Џафери истакна дека воопшто не се преоптоварува со овие прашања.

– Не бре брате, јас не се оптоварувам со овие прашања. Јас сум фокусиран на моите обврски како претседател на Собранието, го спроведувам Уставот и деловникот на работата на Парламентот, вели Џафери.