Од идната година за секое новороденче во општината ќе бидат доделени по 5.000 денари.

-Од 01.01.2022 година секое семејство кое ќе има новороденче, ќе добие еднократна парична помош од 5000 денари. Ќе се доделуваат 5000 денари за секое ново родено дете, средства од буџетот на општина Гази Баба, пишува Стефковски