Како што веќе објавивме, запленета е дрога во вредност од 800.000 евра, приведен е висок полициски службеник.

На терен се голем број на полициски сили, а блокиран е и патниот правец каде што се фатени дилерите.

Акцијата се спроведува во соработка со мериканската агенција за борба против наркотици – ДЕА.

Приведен е висок полициски служебник кој директно бил вклучен во акцијата како што дознава ТВ21.

„Продолжуваме заедно со нашите стратешки партнери во неселективна борба против криминалот“, пишува Спасовски на Фејсбук.