Николовски работеше како монтажер во МТВ, снимател и монтажер во згаснатата А1 ТВ и снимател во Агенција Анадолија од 2015 до 2020 година.

Николовски кој е сопруг на поранешната пратеничка на СДСМ и советничка на премиерот Заев, Ленче Николовска важеше за колегијална и професионална личност.