Според италијанските медиуми, Спалети нема посебно да го промени статусот на Елмас во тимот.

Македонскиот репрезентативец ќе биде на клупата за резерви а во првиот тим предност добива Зиелински кој заедно со Фабиан Руиз и Лоботка ќе ја сочинуваат линијата за врска.