ПРОЧИТАЈТЕ И: Твитер го блокираше профилот на Венко Филипче!

Деновиве Филипче е предмет на шеги на негова сметка откако до јавноста дојде фотографија на која се гледа како министерот се смее на некоја шега седнат во кафеана со негов пријател.

Фотографијата е причина за низа мимови на сметка на човекот во чиј мандат Македонија има меѓу највисоките бројки на смртност на заболени од Ковид19.