На барикадите, Штип, Македонија не е на распродажба, напиша Иван Јорданов, актуелен претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во Штип и член на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ и денеска како и вчера организира блокади во Скопје, Штип, Велес, Кочани, Прилеп, Струмица, Кавадарци, Охрид, Битола и Кичево.