Започна протестот на ВМРО-ДПМНЕ пред Министерството за надворешни работи. Според најавите протестот ќе трае до 17 часот.

 

Во изминативе три дена партијата организираше блокади на раскрсници во Скопје и 10 градови ширум Македонија.